Films

Molly Moons fantastiska bok om hypnos
1280x720-qNs

Molly Moons fantastiska bok om hypnos

98 min ( UK ) | Director: Christopher N. Rowley

75

Molly, den modiga föräldrarlösa flickan som bor på ett barnhem utanför London, hittar en dag en bok på biblioteket. Med bokens hjälp lär sig Molly att hypnotisera och kan på det sättet rymma från barnhemmet där den elaka Miss Adderstone härskar. Hon beger sig till London för att söka efter sin vän Rocky som nyligen blivit adopterad men upptäcker att hon kan få allt hon vill med sin nya talang. Hon lyckas bli berömd men blir snart indragen i att råna Londons största bank! Detta är den första filmatiseringen av Georgia Byngs kända böcker om Molly Moon.

Actors: Raffey Cassidy, Emily Watson, Dominic Monaghan, Joan Collins

Nonos hemliga resa
ows_138264378212010

Nonos hemliga resa

95 min ( Netherlands, Belgium, UK, Spain, France ) | Director: Vincent Bal

The-Zigzag-kid-feat

Nono ska snart fylla 13 år men två dagar innan hans Bar Mitzvah blir han bortskickad till sin farbror Shmuel som ska lära honom veta hut. Men Nonos resa blir något helt annat. På tåget möter han Felix Glick som är en ökänd tjuv. Felix tar med Nono på ett äventyr som kommer att förändra hans värld för alltid. Under resan lär han sig mer och mer om vem han är och vem hans mysteriska mamma verkligen var. Desperat försöker Nonos pappa, som är världens bästa poliskommissarie, hitta sin son som nu är under hans ärkefiendes vingar. Nonos hemlighet är full av humor, värme, fantasi och viktiga insikter.

Actors: Thomas Simon, Fedja van Huet, Jessica Zeylmaker, Burghart Klaussner, Isabella Rossellini, Camille De Pazzis, Gérard Meyla

Havets sång
1_birthday_party

Havets sång

93 min ( Country Ireland, South Africa ) | Director: Tomm Moore

36_finding the seal coat

Flerfaldigt prisbelönad och Oscarsnominerad animation för hela familjen. Havets sång (Song of the Sea) är berättelsen om Ben och hans lillasyster Saoirse och deras fantastiska resa fylld av myter och magi för att hitta tillbaka till sitt hem i havet. Saoirse är en selkie, en varelse som både är säl och människa. Hon har tappat sin röst och som den sista levande av sin art måste hon sjunga havets sång för att rädda sitt folk från att gå under för alltid.

Actors: Leon Pålsson, Lina Bergfalk, Myrra Malmberg, Fredrik Hiller, Monica Forsberg, Louise Raeder

Det borde finnas regler
Gra_t.DSCF5159

Det borde finnas regler

89 min ( Sweden ) | Director: Linda-Maria Birbeck

mia_mirjam_foto_Linda_Maria_Birbeck_300

Mia och Mirjam är 14 år och bor i en aptrist håla. De är inte särskilt vuxna men övar på att bli det. Mirjam tjuvstartar med att få ihop det med en äldre man som säger att han älskar henne. Mia har en pappa som dricker lite för mycket. Det är tur att de har varandra och Karl, deras supersmarta kompis.

Actors: Annika Hallin, Anna Hägglin, Lo Salmson, Fredrik Gunnarsson, Osvald Harryson, Ludvig Särnklint

 
Menu